Utasokat ebédeltet meg a budapesti metrón az ázsiai séf
Érdemes résen lenni: a négyes metrón eddig paradicsomos spagettit, croissant-t, camembert sajtot, görög salátát is kóstolhattak a szerencsések.
Érdemes résen lenni: a négyes metrón eddig paradicsomos spagettit, croissant-t, camembert sajtot, görög salátát is kóstolhattak a szerencsések.
A rizottó az olasz konyha egyik legváltozatosabb és legkedveltebb fogása, amely számtalan formában elkészíthető. Íme néhány főzési tipp Maxine Clark gasztronómiai szakíró és főzőtanár Rizottó című könyvéből. Részlet.
Megelőzték a korukat az olaszok, az EU-ban még nincs is napirenden, de ők már betiltottak mindenféle, nem élő állatok közbeiktatásával előállított hústerméket a hagyományok védelmének jegyében.
Minden a konyhában kezdődik, és minden ott dől el, a főzés egyetlen titka a szenvedély. A világhírű olasz séf, Gennaro Contaldo sorra írja receptkönyveit, ezek közül kettőt a HVG Könyvek is kiadott.
Eredeti olasz hagyományokon alapuló gyorsétterem-fagylaltozó koncepció keresi franchise partnereit hazánkban. Elsősorban Budapesten, valamint nagyobb vidéki városokban egyaránt versenyképes befektetési lehetőséget kínálva leendő hazai franchise partnereinek.
Magyarország iránt érdeklődik Amerika legtöbbet kitüntetett pizzérialánca, a Grimaldi’s. Mester franchise partnert keresnek. Ez az a pizza, ami híressé tette a Brooklyn hidat.
Az olasz és a francia gasztro nagyhatalmak cukrászati vetélkedéséből egyértelműen a franciák kerültek ki győztesen, a viszonylag kevés számú talján édesség azonban csaknem annyira híres, mint az összes francia sütemény együttvéve. Ráadásul könnyen, gyorsan összeállíthatók, és máris dolce vita.
Ha tetszik, ha nem a felkent magyar konyházóknak, a pizza immár a honi kulinária alaptétele. Népszerűségben veri a lángost és a fánkot is, annak ellenére, hogy többnyire az eredeti olasz tésztához van a legkevesebb köze. Ennek oka nemcsak a magyar fantázia gazdagságát bizonyítandó, meghökkentő feltétek sokszínűségében keresendő, hanem abban a szomorú tényben, hogy ha ránk tör a csillapíthatatlan pizza-ehetnék, szinte azonnal nyúlunk a telefonért és hívjuk a pizzafutárt.
A hajószerencsétlenség századik évfordulóján a Titanicon utazó olaszokról emlékeznek meg Itáliában - az óceánjáróval elsüllyedt olasz ételkülönlegességekkel együtt.
Sztárszakácsot vet be a McDonald's Olaszországban, hogy a gasztronómiailag kifinomultabb olaszokat is éttermeibe csábítsa.
Tizenhárom budapesti étterem munkáját díjazta az Olasz Gazdasági Fejlesztési Minisztérium az olasz konyhaművészeti hagyományok minőségi megőrzéséért.
A bruschetta az olasz konyha találmánya. Nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik, hiszen nem más, mint pirítós. Na de mi minden bír történni vele?!
Olaszországról gasztronómiai témájú könyvet olvasni nem veszélytelen vállalkozás. Egy időre az lehet az érzésünk, hogy a szerző direkt bosszantásból állítja be olyan csodálatosnak Itália lehetőségeit, mert ha minden igaz, amit leírnak, akkor egyetlen következtetés lehetséges: nincs igazság!